sayfalar

19 Şubat 2012 Pazar

sadece Türkiyede bulunan çok değerli bir element

sadece Türkiye’de bulunan çok değerli” bir element

Can G. Kuseyri, eğlence için “sadece Türkiye’de bulunan çok değerli” bir element uydurdu, videosunu YouTube’a yükledi. Herkes elementin peşine düşünce şaka kontrolden çıktı.



Her şey Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü öğrencisi Can G. Kuseyri’nin Windows işletim sisteminde “con” isminde bir klasörün açılamayacağını keşfetmesiyle başladı. 2006 yılında Aktüel dergisi tarafından uydurulan, Saadet Partisi’ni seçim kampanyasına kadar giren “Feomidyum” şakasından esinlenen Can, biraz eğlenmek için “Contorium” adıyla kendi uydurduğu mineral üzerine hazırladığı videoyu YouTube’a yükledi.

Türkiye’nin maden zenginliği hakkında türetilmiş komplo teorileriyle dalga geçen videoya göre, dünyada yalnızca İstanbul Boğazı’nın derinliklerinde bulunan “Contorium” 23 trilyon dolar değerindeydi ve Amerikan emperyalizmi Contorium’un çıkarılmasına izin vermiyordu.

http://www.taraf.com.tr/haber/turkiye-nin-en-vatansever-elementi-contorium.htm

Con diye klasör oluşturamamanın sebebi;nul, com0, com1, com2, com3, com4, com5, com6, com7,com8,com9,lpt0,lpt1, lpt2, lpt3,lpt4,lpt5, lpt6, lpt7, lpt8, lpt9 ,aux, prn,,bunların hepsi sistem komutlarıdır.Aynı isimde klasör açılmaz.



Toryum (Th). Atom numarası 90, atom ağırlığı yaklaşık 232 g/mol olan, 11,7 g/mL yoğunluğunda, 1700 °C de eriyen,, kurşun renginde, havada bozulmaz, atom enerjisi kaynağı olarak kullanılan radyoaktif ...bir elementtir.
bu video tamamen espri amaçlı yapılmış Toryum elementinin kütle numarası 90 dır...Atomun çekirdeğinde sadece proton ve nötronlar vardır.. atom numarası ; atomun çekirdeğindeki proton sayısıdır. ve her atoma özgü sayıdadır proton sayısı farklı olursa o başka kimyasal özellik göstereceğinden başka bir atom olur yani hem 90 atom numaralı toryum hemde 90 atom numaralı contoryum atomu olmaz toryum günümüzde nükleer santrallerde kullanılıyor zaten. bu arkadaslar buyuk ihtimalle kimya okuyorlar boyle bir feyk video hazırlayalım demişler...video da diyorki kontoryumun kütle numarası 367,4 kütle numarasına sahiptir virgüllü bir kütle numarasının olmasının mümkünatı yok çünki kütle numarası çekirdeği oluşturan proton ve nötron sayısının toplamına eşittir dediğine göre proton sayısı 90 o zaman 277,4 adette nötron sayısı olmak zorunda ama 0,4 nötron yok :) çekirdeğinin çatlak olmasından kaynaklanıyor diyor çekirdek denilen kısım sadece bir arada duran proton ve nötronlardan oluşan bir yapıdır duvar veya çeper gibi bir kılıfı yoktur...olmayan bir şeyinde çatlak olmasının mümkünatı yoktur... elektrik devrelerine sürüldüğü zaman hiçbir enerjiye gerek kalmadan çalışır diyor böyle bir şeyin mümkünatı yok o devreler ne mantıksal devreler tasarlanıp her yerine ayrı büyüklükte voltaj değerleri gelecek şekilde çalıştırılıyor... çoğu zaman voltajın gelmediği sıfır "0" durumu bile gerekebiliyor... bu arkadaşlar constantinapolisin con ununu almıs radyoaktif olan toryumla birleştirmiş ortaya contoryum çıkmış :)

musab er