sayfalar

19 Şubat 2012 Pazar

Lions ve Rotary kulübü neyi amaçlar?

Lions ve Rotary kulübü neyi amaçlar?

Biraderler  (Masonlar) arası diyalogu ve dayanışmayı arttırıp, ticari, siyasal  vesosyal alanlarda etkinliğin arttırılması için, 33. derecedeki saygın  birmasonunun isteği üzerine 23 Şubat 1905 günü ABD de avukat Paul  Harris, kömürtüccarı Silvestre Schiele, maden mühendisi Gustav Loehr,  tüccar terzi HiramShorey tarafından kurulmuştur.



 Rotary Clup kurucu  üyeleri ilk toplantılarını,sırayla birbirlerinin evlerinde ve  bürolarında bir araya gelerek yapmışlardır. Bu nedenle kulübe dönüşlü  manasına gelen ROTARY adının verildiği bilinmektedir. Çok hızlı yayılma  gösteren ROTARY CLUB’ın şube sayısı 1910′da 16 olmuş. Buşubeler Amerikan  Ulusal Rotary Birliğini meydana getirmiştir. 1912′de Kanada,İngiltere  ve İrlanda’da açılan şubeleriyle kulüp milletlerarası bir hal  almış.Ardından Belçika Hollanda Fransa’da şubeler açılmış ve bütün  dünyayayayılmıştır.


1922′de ROTARY INTERNATIONAL adini  almıştır.Günümüzde tüm dünyada milyonu aşkın Rotaryen olduğu  bilinmektedir, Rotary Club’eolan bu talebin nedenlerini aşağıda  belirteceğiz. Rotary teşkilatının yapısıincelendiğinde “Ulusal eşitlik  savunuluculuğunun” lafta kaldığı, kontrolündaima güçlülerde olduğu  görülür, ülkemiz Roteryanleri Amerika ve Avrupa’da kiabilerinin sözünden  çıkmazlar, olabildiğince onlara hoş görünmeye çalışırlar. Rotary Club,  Masonlukla bir alakası olmadığını iddia eder, fakat teşkil  Masonikguruplardan dünya çapında en güçlülerinden biri olan ROTARY’nin  üyeleri genellikle iş çevrelerinden olmakla birlikte, siyaset, eğitim ve  basın alanlarından da çoksayıda üyesi mevcuttur.

Temel felsefesi  biraderler arası fikirsel, sosyal ve ticari ilişkileri geliştirmek,  locaların dışındaki sosyal ve siyasi hayatta dayanışmayı sağlamak ve  mason olmayan üyelerini Mason hedef ve amaçları doğrultusunda  yönlendirmek ve uygun görülen üyelerini localara kabul etmektir. Yani  Mason localarının bir alt basamağıdır. Ülkemizde 1956 da kurulmuştur,  eğitim (üniversiteler ağırlıklı ) ve siyasi hayatta aktif bir çok kişiyi  bünyesinde barındırır. Aynı zamanda ilk Rotary kulübünde kabul edilmiş,  her iş ve meslekten bir faal üye bulundurma kararıgereği farklı meslek  dallarından üyeleri mevcuttur. Farklı mesleklerden üyebulundurma kararı  üyeler arası rekabetin önlenmesi ve dayanışmanın daha dakuvvetlenmesi  içindir.


Üyeler siyaset, bürokrasi, eğitim, ekonomik ve sosyal alanlarda  etkin kişilerdenseçilir. Dolaylı yoldan bir toplumu yönlendirmenin yolu  kilit kişileri kontrolaltına almaktır çünkü. Yani normal bir ilkokul  öğretmeni, ve alt kademeden birdevlet memuru, ya da fabrika işçisinin  tüm Masonik kulüplerde, localarda olduğugibi Rotary Clup’da da yeri  yoktur.


Lions neyi amaçlar?
1917′de  ABD’nin Texas eyaletine bağlı Dallas şehrinde masonlar tarafından  kurulmuş olan Lions Kulübü adını Ingilizce de ;”hürriyet ve anlayış  beraberliği milletimizin teminatı(korunması)” anlamına gelen “Liberty  Intelligence Our Nations Safesty” kelimelerinden aldığı iddia edilmekle  birlikte, LIONS kelimesinin her bir harfinin KABBALA (Yahudi Tasavvufu)  kaynaklı olduğu ve yüksek manalarla yüklü olduğu şeklinde ifadelerde  mevcuttur.
Bu ifade Masonik gurupların Kabbala ile bağlantıları göz önünde bulundurularak ele alınırsa hiçte mantık dışı değildir.

AŞAĞIDA  İSMİ GECEN KİŞİLER BIR ARAYA GELEREK ULUSLARARASI LIONS KLÜPLER  BIRLIGINI KURDULAR. DR. WILLIAM P. WOODS ILK GENEL BASKAN SEÇILDI.
- SIGORTACILIK YAPAN MELVIN JONES,
- OPTIMIST KLÜBÜ BASKANI HARLINGTON WOOD,
- YUVARLAK MASA SOYLU SÖVALYELERI ÖRGÜTÜ BASKANI CLAUDE RITTER,
- ULUSAL KANUN KOYUCULARI MENSUPLARI BASKAN YARDIMCISI ALBAY JOHN THOMAS
TAYLOR,
- AMERIKA KARSILIKLI ILKELER KLUBÜ BASKANI DR. CHARLES ROTH,
- CIVITAN KLÜBÜ BASKANI JAMES MAC LEAN,
- SONRADAN ULUSLARARASI LIONS’UN BASKANI OLAN BEN RUFFIN,
- AMERIKA IS KLUPLERI 2. BASKAN YARDIMCISI JAMES HAGE,
- KOZMOPOLITAN KLUBÜ ESKI BASKANI JOHN PETRITE,
- BORSA KLÜBÜ SAYMANI ROBERT NITSCHE

AMBLEMLERINDEKI  SOLA DÖNÜK ARSLAN KIVANÇ DUYULAN HIZMETLERI, SAGA DÖNÜK ARSLAN ISE  GELECEGIN ASAMALARINI SIMGELER. ASLINDA HER IKISI DE YAHUDI KÜLTÜRÜNDEN  KAYNAKLANAN SEMBOLLERDIR.

1925 YILINDA CEDAR  POINT’DEKI LIONS GENEL KURULUNDA HELEN KELLER’IN LIONLARI, “KÖRLERIN  SÖVALYELIGI”NE ÇAGIRMASI, ÖNEMLI BIR OLAY ADDEDILIR. BÖYLECE LIONLAR  KORLÜKLE MÜCADELEDE ÖNCÜ KURULUS HALINE GELDI. ARASTIRMA KLINIKLERI, GÖZ  BANKALARI, ÖNCÜ KÖPEK OKULLARI VE DIGER PROGRAMLARI ILE ADINI DUYURDU.

KISACASI  LIONLAR KENDI PROPOGANDALARI IÇIN HELEN KELLER GIBI SAGIR-DILSIZ-KÖR  OLMASINA RAGMEN KONUSMASINI YAZMASINI ÖGRENIP, ÜNIVERSITE BITIREN  OLAGANÜSTÜ BIR KADINI ISTISMAR ETMEKTEN KAÇINMADILAR!.. ONUN ARACILIGI  ILE “HAYIRSEVER” BIR KURUM GÖRÜNTÜSÜ ALDILAR VE BÖYLECE ESAS AMAÇ VE  FAALIYETLERINI GIZLEMEK IMKANINI BULDULAR.


Her  yıl 14 Ekim tarihi DÜNYA LIONS GÖZ NURU günüdür.1946′DA 18 ÜLKEDE 5500  KLÜPTE 279.116 LION VARDI. 1950′LERDE “HIZMET EDIYORUZ” SLOGANI  BENIMSENDI. 1966′DA KLÜP SAYISI 20.000′E, ÜYE SAYISI 800.000′E  ULASMISTI. 1973′DE 30.000 KLÜP, 1.000.000 UYE VARDI. 1982 DE 152 ÜLKEDE  35.611 KLÜPTE 1.486.642 ÜYE VARDI. Uluslararasi Lions Kulüpleri bugün  1,5 milyon kadin ve erkek üyesi ve gençlik teskilati olan Leo’lari ile  faaliyet göstermektedir.
TÜRKIYE’DE ILK LIONS  KLÜBÜ ISTANBUL’DA, 1963′DE KURULMUSTUR. KURUCULARI ESKI ISTANBUL VALISI  FAHRETTIN KERIM GÖKAY, ESKI MILLI EGITIM BAKANI CHP’LI NECDET UGUR, O  TARIHTEKI ISTANBUL VALISI NIYAZI AKI, MILLIYET YAZARI APDI IPEKÇI VE  ISTANBUL M. EGITIM MÜDÜRÜ HALIS KURTÇA IDI. 1969′DA LIONS GENEL BASKANI  W.R.BRYAN, “TÜRKIYENIN 118. YÖNETIM ÇEVRESI OLARAK ÖRGÜTLENDIGINI VE  PROF. FAHRETTIN K. GÖKAY’IN ATANDIGINI” BILDIRMISTIR!.. SADECE BU IFADE  DAHI LIONS KLUBÜNÜN DIŞA BAGIMLI BIR KURULUS OLDUGUNU GÖSTERMEK IÇIN  YETERLIDIR!..


BÖYLECE YERLI LIONLAR, ICAZETLERINI  BRYAN ADLI NE IDÜGÜ BELIRSIZ KISIDEN ALARAK ORTAYA ÇIKABILMISLERDIR!  TÜRK LIONS VAKFI DA 1979 DA KURULMUSTUR. ANKARA’DA KURULAN LIONS  KLÜBÜNDE ISE, HARICIYECI SEMIH AKBIL, NECDET UGUR’UN MÜSTESARI ILHAN  ÖZDIL YER ALMISTI.


Dünya halklari arasinda genis bir hosgörü ve anlayis  ruhunu yaymak, iyi idare ve iyi yurttaslik suurunu gelistirmek ve  medeni, sosyal, ticari ve ahlaki konulara halkin ilgisini çekmek gibi  parlak sözler arasina gizlenerek milli ve manevi değerleri yıpratmak  dini ve milli ortak paydaları ve birliği yok edip mason kardesligini  gerçeklestirilmek gayesi ile kurulmus olan Lions kulüpleri dünyanin her  tarafinda 185 ülke ve cografi yörede faaliyet göstermektedir.
Bakınız  lionlar toplumuzu yozlaştırma, örf, adet, ahlak, din, dil gibi milli ve  manevi değerlerimizi dejenere etmek suretiyle milletimizi köleleştirme  olan asıl amaçlarını nasıl kendi ağızlarıyla itiraf ediyorlar.

Kaynağımız TÜRK LIONS DERGISI SAYI 10, 1977 ifade aynen şöyle “LIONLAR  ULUSAL GÖRENEK VE GELENEKLERE AYKIRI GÖRÜNÜM VERMEMELI!.. VE YENILIK  HAREKETLERINDE(!) ÇEVREYI ALISTIRA ALISTIRA (!…) UYGULAMAYA  GEÇMELIDIRLER.”


Bu ap açık itifafa karşı hala  belli menfaatleri temin uğruna Lions ve diğerlerine talep sürürüyor,  üyeleri her gecen gün artıyor. Çoğu sade vatandaş onların varlığından  bile habersizken duyanlarda “TOPLUMA FAYDALI SAGLIK, EGITIM VE ALTYAPI  HIZMETLERI YAPAN DERNEKLER” olduklarını zannediyor.

Belli sartlari ve  çalisma kurallari olan Lions Kulüpleri, milliyet ve din farki  gözetmedikleri için daha çok okumus ve sosyal çevresi genis kimseleri  üye kayit etmektedirler. Esnek üyelik sartlari oldugu, meslek ve is  guruplarina göre kati bir kontenjan uygulanmadigi için Kisa sürede  taraftar bulabilmektedirler.Üye olabilmek için aranan sart adayin iki  üye tarafindan tavsiye edilmesi ve kulüp tarafindan davet edilmesidir.  Tavsiye edilen aday hakkinda genis bir sorusturma yapildiktan sonra  üyelige kabul edilmek üzere davet edilir. Lions kulüpleri de diger mason  localari ve kulüpleri gibi insanlari aldatmak ve insanliga hizmet  yaptigina inandirmak için masonluk faaliyetlerinden baska özürlüler ve  müzmin hastalar için yardim programlari, genel sosyal refah projeleri,  bilginin özendirilmesi ve Birlesmis Milletlerin desteklenmesi gibi  çalismalar ve programlar düzenlemektedirler.


Kadinlarin  da üye olabildigi Lions kulüpleri 150 ülkede faaliyet göstermektedir.  İlerleyen yazılarımızdan birinde masonik yan kuruluşların gençlerimimizi  ve hanımlarımızı hedef aldığı Lioness, Lio, Rotaract, İnteract ve  Aiesec hakkında geniş bilgi vereceğiz. Lions genel merkezi ABD’ nin  Illinois eyaletinin Oakbrook sehrindedir. Ülkemizde de subeleri bulunan  Lions kulüpleri bilhassa Istanbul, Ankara,Izmir gibi büyük sehirlerde  yogun faaliyet göstermektedirler. Sadece Istanbul’da 176 Lions subesi  vardir.


(1993)Daha önce gayri resmi olarak  çalisan Lions kulüplerinin kurulusuna , 1.4.1963 tarihli Resmi Gazetede  yayinlanan 6/1607 nolu Bakanlar Kurulu karariyla izin verilmistir. Ismet  Inönü’nün baskanligindaki hükümetin verdigi bu karar su sekildedir:

”  Içisleri Bakanliginin 30-3457/38530 sayili yazisi üzerine 3512 sayili  kanunun 10. maddesine göre Bakanlar Kurulunca 1.4.1963 tarihinde Lions  International Kulübünün Türkiye’de kurulmasina karar verilmistir (Imza  Cumhurbaskani-Cemal Gürsel )Gazeteci-Yazar Ilhami Soysal, Lions’larin  masonluk iliskisi konusunda, Nermin Sungur’un ; ” Lions ve masonluk  iliskileri üzerine dayanaginiz nedir ? ” sorusuna söyle cevap vermistir ”  Lions külüpleri masonlarin bir nevi anaokuludur. Bu kulüpler tamami ile  masonluk ilkelerine göre çalisirlar. Törenleri, sembolleri, üye  alimlari, üyeleri çalistirma biçimleri, renkleri (mor, lacivert, sari)  bütün bunlarin hepsi masonlardan etkilenmistir. Kanaatimce benzerligin  bu kadari da biraz fazladir. Ayrica Lions kulüplerinin bütün üst düzey  yöneticileri de masonlardan gelme. Lions kulüpleri hemen her semtte  kurulurlar, yani sayilari çoktur. Kurulan her kulüpte de o yörenin en  zengin ve mesleginde sivrilmis kisilerini alir ve onlara baskanlik  payesi verirler.” (Yeni Gündem Sayi 27, 21-27
Temmuz 1986)

Kurulus  ve çalisma sekilleri bakimindan bazi farkliliklar olmakla beraber,  Rotary kulüpleriyle ayni gayelere hizmet eden Lions kulüpleri masonlugu  yayabilmek,mason olmayanları ve yeterli vasıflara sahip olmayanlarıda  masonluk yararına kullanabilmeyi amaçlar. Insanlara hos görülen bazi  fikirlerin ve çalismalarin arkasina gizlenerek milletlerin sahip  olduklari milli ve manevi degerleri yok etmeye ve ülkelerin idari,  askeri, siyasi ve ekonomik gelismelerini kontrol altinda tutmaya  çalismaktadirlar.