sayfalar

1 Mart 2012 Perşembe

İlhan Selçuk'un ruhu TÜSİAD'da yaşıyor

İlhan Selçuk'un ruhu TÜSİAD'da yaşıyor TÜSİAD'ın stratejisi ortada: Teknik bir konuda, ideolojik muhalefet yapıyor Hükümete karşı... Hem de Cumhuriyet gazetesine yakışan bir dili kullanarak...
Hatırlayın: Daha önce de benzeri bir tutum takındı büyük sermayenin derneği... MİT krizi çıktığında hemen yürütmeyi hedefe koydu... 12 Eylül 2010 Anayasa değişikliğine ise bin dereden su getirerek karşı çıktı.
2023'te Türkiye'yi, en büyük 10 ekonomi arasına sokabilmek için eğitimin önemine inanmış... Bu nedenle MEB bütçesine en çok parayı koymuş, okullaşmada ülkeye çağ atlatmış, kızları evlerinden çıkarıp okula göndermiş bir Hükümeti... Kızların eğitimini engellemekle suçluyor TÜSİAD.
Hükümet, 28 Şubat darbecilerinin getirdiği 8 yıllık kesintisiz eğitimin, bu haliyle meslek okullarını tarumar ettiğini gördü. Halbuki büyümek için KOBİ'lere eleman yetiştirmemiz gerek. Derneğin kafası ise hâlâ imam hatiplerde...
(Nedir bu? Yoksa büyük sermaye, KOBİ'lerin gelişmesini istemiyor mu? Eğer öyleyse, buna sınıf mücadelesi denir.)
TÜSİAD'ın 42'nci genel kurulunu izlemiş ve dernek yönetiminin siyasi ideoloji açısından Kemalist olduğunu iddia etmiştim.
Doğru bir gözlemmiş!