sayfalar

29 Şubat 2012 Çarşamba

Canlı yayında büyük tartışma

Canlı yayında büyük tartışma

 Vatan yazarı Can Ataklı, 28 Şubat medyasını eleştirirken Aydın Doğan'ın da ismini verince Tarafsız Bölge'de ortalık bir anda karıştı.
CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge'de Aydın Doğan'ın canlı yayına bağlanması programa damgasını vurdu. Vatan gazetesi yazarı Can Ataklı, 28 Şubat sürecinde Turizm Bakanı'nın baskılar sonucunda istifa etmek zorunda kaldığını iddia etti.

Can Ataklı, 28 Şubat döneminde 'O günün gevşek bir şekilde irtica manşet atan medya patronları şimdi neredeyse Erdoğan'ın hizmetinde. Peki onları nereye koyacağız şimdi. Hasan Cemal'i, Dinç Bilgin'i, Aydın Doğan'ı nereye koyacaksınız 'deyince Aydın Doğan jet hızıyla canlı yayına bağlandı.

HÜRRİYET BAKAN'A BASKI YAPTI

Aydın Doğan, Can Ataklı'nın iddialarını yalanlarken, Can Ataklı şok bir iddiada bulundu. Ataklı 28 Şubat sürecinde Hürriyet gazetesinden bahsederek 'Türkiye'nin amiral gemisi denilen bir gazetenin genel yayın yönetmeni bir bakana elimde 6 dosyan var yayınlarım. Yalanda olsa bunun hesabını verirsin demiş. Bunu bana Zafer Mutlu söyledi 'diyerek bir bakanın tehdit edildiğini ve şantaja maruz kaldığını söyledi.

O BAKAN BAHATTİN YÜCEL'Dİ

Ataklı bu bakanın dönemin DYP'li Turizm Bakanı Bahattin Yücel olduğunu ifade ederek '28 Şubat'ta kimin gücü kime yetiyorsa ona yükleniyordu. Hatta yanımda bir gazeteci bir kadın vekilin gırtlağını sıktı ve istifa edeceksin dedi ve istifa etti. 'dedi.