sayfalar

2 Mayıs 2014 Cuma

Bizim sol bir tuhaftır

Bizim sol bir tuhaftır.

"Yaşasın Marx, yaşasın komünizm" der...
Küba'ya veya Kuzey Kore'ye gitmez.

Nedense bu ülkeden kaçan tüm solcular soluğu KAPİTALİZM'in babası Avrupa ülkelerinde alır. "Kahrolsun semaye" der gırtlağını yırtarak bizim sol.

Gezi Parkı'nda sermayenin önde giden çapulcularını öpüp koklar. Olaylar çıkar, günler öncesinden hazırlık yapılan otele gider saklanır.
Otel Türkiye'nin en ZENGİN'ine aittir.

Galatasaray Lisesi'nde mezunlar biraraya gelir.
Hepsi kapitalistin kralıdır, sermayenin babasıdır.

Gezi'ye Galatasaray Lisesi'nden kazanlarla SERMAYE pilavı gider.
Bizim sol iştahla mideye indirip kazanın dibini görür. Bizim sol AVM'lere şiddetle karşıdır. Tüm AVM'lerde mağazası olan zenginimiz talimat verir."Mağazaları solcu gençlere açmaya hazır olun" diye.

Mağaza ve AVM kralı SERMAYEYE "Heyy ne ayak" demez, gıkını çıkarmaz bizim sol. İngiliz medyası "3.havaalanı, köprü falan yapmayın" diye yazar.

Bizim sol da "Evet evet karşıyız havaalanına" der, sokağa dökülür.
Alman Cumhurbaşkanı gelir "Bakın halk sokakta, havaalanı istemiyorlarsa yapmayın" der.

Bizim sol alıp onu en solcu ODTÜ'de kürsüye çıkarıp konuşturur, ülkeye sövmesini dinler. Alman papazdır ve ömrünü komünizmle savaşla geçirmiştir.

Bizim sol komünist düşmanını solcu ODTÜ'de ayakta alkışlar. "Kahrolsun komünizm, beter olsun, Tanrı belasını versin" diyen PAPAZI da öpüp koklar bizim sol.

Bizim sol Gezi olayları sırasında sermayenin, sosyetenin, memleketin en zenginlerinin YALILAR'da yaşadığı Bebek Parkı'nda stand açar. Orada sermaye düşmanı Marks'ın kitaplarını satar. Vallahi bunu da gördüm.

Bizim sol, "Kahrolsun komünistler" diye yılllarca bağıran ülkücülerle yanyana gelir... Gezi'de sol yumruğunu kaldırır, yanına "Bozkurt" işaretli yumruğu SOS yapar. "Yaşasın işçi sınıfı" diye bağıran solcu sanatçımız trilyonerdir, yalılarda sermayeye komşu olur ama servetini işçi sınıfı ile paylaşmaz.

Vallahi kuruş koklatmaz.

Bizim solun KAPİTALİST'i çoktur. Nişantaşı, Cihangir takılırlar, Bağcılar'a, Esenler'e işçi sınıfının semtlerine ayakları gitmez hiç. "Yahu Posch'ların yarıştırılıp kumara meze yapıldığı Bağdat Caddesi neden solcu?" diye düşünmezler hiç.

Amiral gemisi gazete dünyanın en baba yabancı sermayesi ile ortaktır. Solcu gazeteciler hep orada çalışır, yerli ve yabancı sermayeye hizmet eder, plazalarda yaşar. Paris'e gidip şampanya içer, döndüğünde de köşesinde yazar.

Alkolü fazla kaçırdığında "Kahrolsun kapitalizm ve sermaye" der.
Aylık 50 bin lirayı cebe indirir, sınırsız kredi kartı kullanan bir işçi sınıfı takılır. "Yaşasın 1 Mayıs" diyerek sokağa çıkar, işçi sınıfının yanına kalemi ve mercedes'i ile koşar.
Örnek yaz yaz bitmez, bu köşe yetmez.

Dün 1 Mayıs gerginliğini izlerken bunlar geldi aklıma. THY binasını taşlıyordu solcular. Havaalanına karşılar ya, sanırım ondan. Zaten gezi olaylarında da "İstanbul'u ele geçirdik" demişlerdi megafonla.

Bu açıklamayı Kuzey Kore veya Küba'da işçi sınıfının yaşadığı sokaklarda yapmamışlardı. Dünya finans merkezlerinden Londra'da haykırmışlardı.

Hep "Neden Finansçı Londra" diye sorguladım.

Geçtiğimiz hafta dünyaca ünlü yahudi müzisyen Gilad Atzmon ile sohbet etmiştik. O geldi aklıma.

Adam şöyle diyordu;

"Marks da bir Yahudiydi. Dünyada solu, tüm farklı görüşleri doğurup besleyenler de yahudilerdir. Marjinal tüm gruplara para yağdıranlar da...
Her türlü çatışma PARA demektir" onlar için...

Kahrolsun sermaye... "Yaşasın bağımsız Türkiye!!!"
Hadi Nişantaşı yapalım!!!

Bekir Hazar