sayfalar

24 Şubat 2012 Cuma

PKK'lı Bay X'ten şok itiraf


Daha önce söyledikleriyle gündemi sarsan Bay X yine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

PKK yöneticisi Bay X yine çarpıcı açıklamalarda bulundu: "Son saldırılar bize verilen talimatlar doğrultusunda yapıldı. Daha önce anlattığımız gibi asker ve polise ait bilgiler yine bize ulaştırılıyor. Hangi bölgede ne kadar asker var ne kadar kişi ne yapacak, sınır ötesi operasyon bilgisi bize geldi. Benim amacım bu işin bitmesini sağlamak.


Bir ay önce yapılan bir toplantıda önemli kararlar alındı. Orada birçok ülke istihbaratından kişiler vardı. Toplantının gündemi eylemlerin artırılıp, Türklerle Kürtlerin karşı karşıya getirilmesiydi. Hatta batıda yaşayan Kürtleri kamuoyu baskısı ile memleketlerine dönmeye zorlamaktı. Dörtyol ve İnegöl'deki gibi olayları büyütmek istediklerini söylediler.

Bir de Türkiye'den gelenler vardı. Bunlar, eylemlerle batıda bir antipati uyandırılırsa halkta bir tepki oluşacağını söyledi. Geri dönen Kürtlerle Doğu ve Güneydoğu'da bağımsız bir Kürdistan kurma çalışması yapılacağı ifade edildi. Demokratik Özerklik bunun ilk ayağı idi. Bağımsız Kürdistan için Suriye Kürtleri de çağrılıyor,İranKürtleri de. Türkiye'deki nüfus değişimine dair dış kaynaklı bir rapor var. Bize batıda 15 milyona yakın Kürt'ün olduğu söylendi. Bunların yüzde 30'unun geri dönme durumunda olduğundan söz edildi. Bu dönüş büyük Kürdistan'ın kuruluşuna yardım edecekmiş. Bu hem bir iç savaş demek hem de doğuyu tam bir Kürdistan'a çevirmek anlamına geliyor."

PJAK, Çukurca'ya kaydırıldı

Bir iddiaya göre, Çukurca saldırısını gerçekleştiren teröristler İran'dan geldi. Kısa süre önce İran askerî istihbarat başkanı, Murat Karayılan'ı Urumiye şehrine çağırdı. Daha önce yapılan ancak sonuçlanmayan görüşmenin devamı gerçekleşecekti. Karayılan, sağ kolu Bozan Tekin ve 10 koruması ile Urumiye'deki askerî üsse gitti. Görüşmede İran, PJAK'ın İran sınırından çekilmesi karşılığında örgüte her türlü yardımı yapacağını taahhüt etti. Buna karşılık Karayılan PJAK militanlarını İran sınırından çekeceği garantisini verdi.

Militanların Zap ve Avaşin kamplarına taşınması karara bağlandı. İran, Suriye'ye silah taşımak için Kandil hattını da kullanmak istediğini belirtti ve bu işlem hemen gerçekleştirildi. Urumiye'deki Türk istihbaratı acil koduyla Karayılan'ın İran'daki bir askerî üste bulunduğu bilgisini geçti. Karayılan Kandil'e döner dönmez 800 kadar PJAK militanını İran sınırından çekti. Bu kişiler Bahoz kod adlı Fehman Hüseyin'in kontrolüne verildi. 250'si Ape Hüseyin kod adlı Kadri Çelik'in emrine kaydırıldı. Bunlar ellişer kişilik gruplar hâlinde Şemdinli, Çukurca sahasına ayrı yerlerden girdi. Fakat ‘operasyon yapılacak' istihbaratı alan PKK, ekibini geri çekti. Çünkü Kato Dağı'na yönelik 10 bin kişiden oluşan bir askerî operasyon başlamıştı. Askerler günlerce boş alanı tarayıp tek teröriste denk gelmeyince bölgede militan olmadığına kanaat getirdi. İşte kaybolan bu terörist grup Çukurca saldırısını yapan grup olarak sahneye çıktı.